Irtisanomisuhka ilmassa perhevapaalla

Heippa kaikki!

Huh mikä päivä! Olen siis virallisesti vielä hoitovapaalla vakityöstäni mutta sain tänään kuulla, että työt eivät enää hoitovapaan jälkeen jatkukaan. Aika masentavaa kun töihin paluu on muutenkin jännää touhua ja ajatuskin siitä, että aloitan täysiaikaisena ihan uudessa työpaikassa..no, se jännittää. Toki nykyään työelämä on sellaista, että työt ja työkaverit ehtii vaihtua etenkin virkavapaiden aikana, jolloin paluu vanhaan tarkoittaa oikeastaan uutta :) Oli miten oli, mua uhkaa työttömyys, kääk. 

Irtisanominen ja perhevapaat

Vanhaa tehtävää, josta siis jäin äitiyslomalle, ei enää ensi vuonna ole. Periaatteessa olen suojassa tällä hetkellä mitä tulee irtisanomiseen, koska mua ei vanhempainvapaan aikana julkisella puolella voida irtisanoa. Työsuhde siis jatkuu. Se nyt ei kuitenkaan ihan hirveästi mua helpota, koska irtisanominen tapahtuu sitten sinä päivänä kun palaan töihin. Vähän meni sitten pasmat sekaisin kun jo suunnittelin paluupäivää ja milloin meidän nuorin aloittaisi päivähoidon. Nyt ei olekaan kiire vaan alkoi työnhaku, mitä en ole seitsemään vuoteen tehnyt ;) 
Mutta hei - tää on vaan elämää ja nämä jutut muutoksineen päivineen kuuluvat normielämään. Muutos voi myös olla positiivinen ja ties vaikka keksisin jotain ihan muuta hommaa tehtäväksi. Koulutusta mulla on maisterin tutkinnon verran ja kokemusta muun muassa it-projekteista yli 10 vuoden ajalta. Totuus kuitenkin on, että mitään kovin haastavaa hommaa en tässä elämänvaiheessa voi ottaa vastaan, koska lapset on pieniä, sairastelee paljon eikä oo hyvä, jos mamma viimettää illat työhommissa saati matkustelee töikseen! Mutta onhan noita..kunhan saan koneen auki *rauhassa* tässä joku päivä, niin pääsen tutkailemaan tarjontaa. 
Aloin jo panikoida tulevia muutoksia, kuten remontteja ja muita ennalta-arvaamattomia rahan syöjiä, niin katsoin lainatarjouksia - jos mun oma pankki ei myönnäkään lainaa, niin pitää olla plan B :) Täällä helsingin seudulla asuminen on kallista, huh, ja ylläreitä voi tulla. Työpaikka olis hyvä olla olemassa ;)

Tällaista tällä kertaa, kiitos kun jaksoit lukea :) 

This post is in finnish this time, sorry about that. Next time in english!

Irtisanominen työttömyys perhevapaat äitiysloma virkavapaa

Follow my blog with Bloglovin

Comments

Popular posts from this blog

Down duvets on sale at Hemtex!

Carena Kobbe travel stroller on sale + more sale items at Lekmer!

Mountain buggy duet sisarusrattaat alessa!